Dijous, 23 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb l’ampliació d’espais i de parades Vilafranca ha viscut una jornada de Sant Jordi de rècord

Un ambient espectacular durant tot el dia va esvair qualsevol dubte ja des de primera hora que el Sant Jordi 2023 seria de rècord. Molta gent passejant i comprant, llibres exhaurits i milers de roses.

Ja des de primera hora l’ambient a la Rambla de Sant Francesc i a la Rambla de Nostra Senyora era esplèndid, augurava una molt bona diada de Sant Jordi. El bon temps, el fet de caure en diumenge, i les ganes de recuperar una festivitat que els darrers anys havia estat més deslluïda van sumar per tal de satisfer les previsions que tothom feia al llarg de la setmana.

Des de les llibreries ja durant els dies previs havien estat treballant amb molta intensitat, i les vendes s’han repartit força, com explica des de la llibreria la Cultural Jordi Romeu.

A darrera hora de la tarda hi havia alguns títols que s’havien esgotat, sobre tot els que es preveien que serien dels més venuts arreu. També a Vilafranca s’ha acomplert i obres com ‘Les nostres mares’ de Gemma Ruiz o ‘32 de març’ de Xavier Bosch han triomfat.

Des de la Cultural apuntaven en la mateixa direcció, posant en l’equació també ‘Les calces al sol’ de Regina Rodríguez.

En el cas de Vilafranca, els llibres d’autors locals també tenen força sortida, i la diversitat també hi és present. A l’Odissea apuntaven per exemple que hi havia interès per la poesia.

Jordi Romeu comentava que hi havia tant autors novells com consagrats que han tingut demanda.

També les floristeries han viscut un bon Sant Jordi, amb unes xifres de vendes superiors als darrers anys. Una de les que estaven a la Rambla de Sant Francesc era el taller floral Larisa, que oferia les seves roses i composicions des de primera hora del matí. Lorena, la seva propietària apuntava un creixement del 20% respecte l’any passat.

Les roses han estat un xic més cares aquest any, però les vendes han anat bé i la tipologia de compradors és molt àmplia.

Malgrat les bones sensacions, aquesta florista també apuntava que cada cop hi ha més entitats que aprofiten per vendre roses, i per tant més competència.

Tot i els temors que hi havia davant el fet que la diada caigués en diumenge, la realitat ha estat que l’ambient als carrers i els volum de vendes han estat dels millors dels darrers anys.

L’entrevista

A les portes de la diada de Sant Jordi, dijous passat, la periodista medionenca Txell Feixas presentava al Casal de Vilafranca el seu darrer llibre, Aliades. Narra la història d’un pare que per protegir la filla de violències masclistes i d’un matrimoni infantil crea el 1r equip de bàsquet per a nenes al camp de refugiats de Xatila. Aprofitant l’acte de presentació vàrem mantenir amb ella la següent entrevista.

Podeu recuperar les entrevistes de l’informatiu al nostre canal de YouTube.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: