Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC planteja un acord de Penedès per millorar el servei ferroviari al territori

Sàbat també ha volgut valorar l’acord amb Adif anunciat per l’alcalde Pere Regull i ho ha fet afirmant que vol ser «caut» davant d’aquest anunci perquè encara no ha vist el conveni signat

El candidat d’ERC a Vilafranca, Pere Sàbat, s’ha compromès aquesta setmana a lluitar «per un trens dignes de Renfe i per aconseguir la parada de trens regionals». Per fer-ho, el partit el que planteja és un acord de Penedès. Pere Sàbat

20.12.12-20.12.27- necessitem- alternativa

Sàbat ha apuntat que en aquest Acord de Ciutat – que enviarà a la resta de partits- hi ha d’haver qüestions com l’allargament de la RT2 de Tarragona i la R8 del Vallès fins a Vilafranca, la millora de freqüències i horaris i les reclamacions per acabar amb el desgavell i el caos constant. Per altra banda hi ha totes les mesures per mitigar el pas de trens de mercaderies. Els trens regionals i l’alta velocitat també formen part de les propostes dels republicans.

Sàbat també ha volgut valorar l’acord amb Adif anunciat per l’alcalde Pere Regull i ho ha fet afirmant que vol ser «caut» davant d’aquest anunci perquè encara no ha vist el conveni signat i considera que “és l’exemple de final d’etapa de Junts i el PSC i ara és el moment d’obrir-ne una de nova”.

Per la seva banda Laura Pelay ha fet una crítica molt dura amb el funcionament de la Renfe. “Cada dia hi ha retards, cada dia és un caos. Un desastre absolut que perjudica a milers de persones diariament. Gent que va a estudiar, gent que va a treballar i que veuen alterat el seu dia a causa dels retards” ha analitzat. Pelay ha puntualitzat que arran de les obres que hi està havent “es poden entendre certes incidències” però moltes no tenen res a veure amb les obres com per exemple “que arribin trens curts i que la gent a Vilafranca ja hagi d’anar dreta”.

La situació caòtica i desastrosa de Renfe, diuen des d’ERC, ha provocat un augment dels usuaris del bus i que comportat moltes incidències. Des de fa una setmana hi ha un reforç de busos que ha ajudat a mitigar, tot i que no a eliminar, les cues i les molèsties pels usuaris. “Però en dies de caos com el d’aquest dimarts és totalment insuficient per absorbir totes les persones que fugen de Renfe per agafar el bus” conclou.

Davant la situació de caos constant, la candidatura de Pere Sàbat ha activat el grup d’Esquerra Republicana al Senat perquè preguntin a la Ministra de transports i responsable de Renfe, del PSC, perquè doni respostes a la situació de “menyspreu” que rep la gent de Vilafranca i del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: