Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Departament d’Educació accepta la reforma i ampliació de l’escola Jaume Balmes de Sant Martí

El Departament d’Educació accepta la reforma i ampliació de l’escola Jaume Balmes de Sant Martí

L’Ajuntament firmarà un conveni amb el Departament d’Educació per accelerar l’inici dels treballs.

La Regidora d’Educació i actual Alcaldessa Accidental de Sant Martí, Sònia Jansà, es va reunir dijous passat amb el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, per presentar-li l’avantprojecte de la reforma de l’escola Jaume Balmes. L’objectiu de la trobada era aconseguir el seu compromís d’ampliar i millorar l’escola, una reivindicació de fa molts anys.

L’Ajuntament va aconseguir una subvenció de la Diputació de Barcelona per dissenyar l’avantprojecte de la reforma tenint en compte les idees d’equip directiu, AMPA i el propi ajuntament. Per poder-hi actuar, la Generalitat demana una cessió de terrenys, que s’ha demorat perquè la finca no estava ben descrita i inscrita al Registre de la Propietat. Al Ple Municipal de la setmana passada es van solucionar els límits i, quan el terreny estigui correctament registrat, la Generalitat podrà començar els tràmits de les obres. Perquè aquestes no s’endarrereixin, l’Ajuntament firmarà un conveni amb el Departament d’Educació per accelerar l’inici dels treballs. Es preveu que durin dos anys, sense que s’hagin d’aturar les classes.

En una reunió pública celebrada aquest dilluns, l’arquitecte municipal va exposar els trets bàsics de la reforma. L’avantprojecte presentat és de màxims, això vol dir que, tot i que la reforma i ampliació ja són segures, potser no s’acceptaran totes les peticions. La idea presentada és que hi hagi dues línies per curs, això suposaria tenir 6 aules d’infantil i 12 de primària. Per a les d’infantil es construirà una zona nova, mentre que les de primària ocuparan el primer pis de l’edifici actual i de l’edifici que es construirà on ara hi ha les classes d’infantil. També en aquesta darrera zona es traslladarà el menjador, situant-lo més a prop del carrer i fent-lo més ampli. A la planta baixa de l’edifici actual hi aniran les aules de serveis, com informàtica o música, així com els despatxos de l’equip directiu i de l’AMPA.

Altres aspectes importants de l’avantprojecte és la construcció d’un ascensor i tres escales per millorar les sortides d’emergència, la reforma dels lavabos, que hi hagi accessibilitat a tots els racons, crear una sala polivalent amb escenari, etc.

El Departament d’Educació ha considerat necessari mantenir els dos accessos al recinte (pel carrer Verge de Montserrat i per la Zona Esportiva) per evitar l’acumulació de gent.

Una altra aportació del Departament és el plantejament d’un procés participatiu entre claustre, equip directiu, famílies i AMPA per copsar prioritats quan s’hagi de valorar què és pot fer i què no d’aquest avantprojecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: