Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ADIF es compromet amb l’Ajuntament a la cobertura fins el pont de Moja i també davant l’estació

Se signarà un nou conveni que suplirà el del 2004, i l’Ajuntament es compromet a pagar el deute de 17.900.000 amb Adif i aquest a finalitzar la cobertura fins el pont de Moja entre altres obres.

Pere Regull ha explicat que després de molts anys de batallar amb la direcció i els tècnics d’ADIF s’ha assolit el que ha qualificat de molt bon acord. En els propers mesos, Regull ha explicat que espera sigui abans de finals de maig, se signarà d’una banda l’extinció del conveni de 2004 i de l’altra un nou conveni que recull aquests importants compromisos per part d’ADIF d’assumir la cobertura de les vies des de l’alçada del carrer Tossa de Mar fins el pont de Moja; però també tot just davant de l’estació per millorar la connectivitat des del carrer Magarola fins la plaça de l’Estació.

El nou conveni estipula que la quantitat que l’Ajuntament de de pagar a ADIF per les obres realitzades fins ara és de 17 milions 900.000 €, dels quals 10 milions es pagaran quan se signi el nou conveni i la resta s’aniran pagant en els següent 5 anys fins que finalitzin aquestes noves obres.

Marca també que s’urbanitzarà el carrer Santa Fe, en aquest cas ho assumirà directament l’Ajuntament, es dotarà d’escales mecàniques l’estació i s’instal·laran pantalles acústiques tant al nord com al sud de l’estació.

Per l’alcalde és important també el fet que aquestes obres de cobertura que s’hauran de fer s’han d’integrar amb els treballs que ja s’estan fet d’urbanització del carrer del Comerç.

Adif ja ha donat la seva conformitat al conveni, i queda pendent de les disponibilitats d’agenda dels responsables del Ministeri i Adif per formalitzar la signatura. Després caldrà licitar i redactar els projectes i la previsió és que les obres poguessin començar de cara al 2025.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: