Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La XXX Jornada de reflexió del Consell Escolar de Catalunya s’ha celebrat a Vilafranca

La perspectiva de gènere i l’educació afectivosexual han centrat el debat.

La jornada ha tingut lloc al Teatre Casal de Vilafranca aquest dissabte i ha comptat amb la participació de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.
El president del CEC, Jesús Viñas, explica que cal un treball per crear hàbits de respecte a les diferències de gènere.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, va donar la benvinguda als assistients en representació de l’alcalde de Vilafranca. Montserrat destaca la necessitat de fer un treball conjunt de tota la comunitat educativa.

En la seva intervenció la consellera d’Igualtat i Feminismes plantejva la coeducació com una aina clau per lluitar contra el masclisme.

I el conseller d’Educació apuntava que com a societat és insoportable la quantitat de víctimes que es produeixien anualment per violència masclista. Per això, deia, cal actuar.

El Consell Escolar de Catalunya ha plantejat en la jornada de Vilafranca una reflexió a fons sobre l’actual model educatiu que orienti la perspectiva de gènere i l’educació afectivosexual com a estratègies de formació amb incidència en la realitat vital de les persones. La jornada va començar amb una performance titulada Teixint camins cap a la llibertat, per part dels alumnes de batxillerat artístic de l’Institut Milà i Fontanals que va rebre molts aplaudiments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: