Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Activat a Vilafranca el protocol del fred per oferir aixopluc a les persones que dormen al ras

Aquesta matinada s’ha arribat a la temperatura de tres graus sota zero a Vilafranca, temperatures que fins i tot han arribat més avall en determinades zones de la comarca de l’Alt Penedès.

En algun cas fred extrem, com per exemple en una vinya del celler Eduald Massana Noya en una fondalada a Subirats que ha registrat 8 graus negatius. Un fred que ha arribat a glaçar l’aigua de piscines, com la d’un veí de Vilafranca que ens ha enviat una curiosa fotografia en la que es veu una taula parada sobre el gel. La baixada de temperatures i la previsió de continuïtat en els propers dies ha motivat que s’activi el protocol de fred. Aquest protocol s’adreça a les persones que es tenen detectades dormint al carrer.
S’ofereixen en una primera fase fins a 15 places repartides entre l’alberg de Càritas i una pensió. I en cas de superar aquesta xifra s’activa també l’alberg de joventut com a espai per acollir les persones que dormen al carrer. Tot i això les persones que se’n poden beneficiar han d’acceptar voluntàriament participar-hi.
Des de l’Ajuntament també s’està fent un seguiment acurat de les condicions meteorològiques amb l’objectiu de poder actuar amb rapidesa si hi ha perill de glaçades, tirant sal a determinades zones si fos necessari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: