Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca té a punt el protocol de calor amb 5 espais disponibles com a refugis climàtics

Vilafranca té a punt el protocol de calor amb 5 espais disponibles com a refugis climàtics

L’Ajuntament fa una crida a la protecció sobretot dels col.lectius vulnerables com ara la gent gran

En previsió possibles onades de calor durant l’estiu, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès té a punt el protocol sobretot per protegir els col·lectius més vulnerables, un dels quals i molt important és el de la gent gran.

El protocol de l’Ajuntament davant d’episodis d’onada de calor s’aplicarà quan, segons el Procicat, s’ha d’arribar a temperatures de més de 35º durant almenys tres dies seguits.

El protocol preveu activar campanyes informatives adreçades a la població i establir “refugis climàtics” amb una temperatura confortable i amb punts d’hidratació. Aquests refugis són els dos Casals Municipals de Gent Gran, el del Tívoli i el de l’Espirall, l’Escorxador, la Biblioteca Torras i Bages i s’hi ha afegit enguany l’edifici de la Creu Roja. En aquest sentit, els dos Casals de Gent Gran, el del Tívoli (c/ Parlament, 14) i el de l’Espirall (c/ Gelida, 15), l’horari d’obertura els dies laborables serà l’habitual: de 10 a 13h i 15 a 20h. En cas d’onada de calor també obririen els dissabte i diumenges de 10 a 13h i de 16 a 20h.

La biblioteca Torras i Bages i l’Escorxador estan disponibles durant l’horari d’obertura habitual. La biblioteca de dilluns a divendres de 15 a 20h i divendres de 10 a 14h. L’Escorxador està obert de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16.30 a 20.30h, el mes d’agost de 16.30 a 20.30h, excepte del 28 d’agost al 9 de setembre que tancarà per vacances.

Finalment, les dependències de la Creu Roja, al carrer Eugeni d’Ors, 22, obririen portes, en cas d’onada de calor, de dilluns a divendres d’11.30 a 14.30h.

L’Ajuntament de Vilafranca recorda que a banda dels edificis climatitzats existeixen diversos espais a l’aire lliure que poden actuar de refugis climàtics naturals. És el cas dels parcs Tívoli (Poble Nou), Sant Julià, la Pelegrina (Espirall), de la Pau (la Girada) o les rambles de la Girada i de Nostra Senyora (Centre). Aquests espais disposen d’arbrat abundant, bancs per seure i fonts per fer-hi una estada confortable.

A banda de donar a conèixer aquets espais l’Ajuntament fa sobretot una crida a l’autoprotecció. En aquest sentit el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, recorda, sobretot als col·lectius de la gent gran i de les persones amb salut delicada, la necessitat de “beure aigua en abundància, posar-se gorra, passar per l’ombra, evitar esforços en hores de màxima insolació, tancar les persianes de casa durant el dia i sortir a les hores de menys sol”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: