Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Una vintena de municipis de l’Alt Penedès, afectats per restriccions en l’ús d’aigua

Una vintena de municipis de l’Alt Penedès, afectats per restriccions en l’ús d’aigua

La mesura s’aplica a causa de la manca de pluges d’aquests darrers mesos que han provocat dificultats en el subministrament en diferents zones del país.

Demà s’ha de publicar la resolució al DOG, però ja ha transcendit que la limitació afectarà els municipis alt penedesencs d’Avinyonet, Les Cabanyes, Castellet i la Gornal, Gelida, Mediona, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, El Pla, Puigdàlber, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Santa Fe, Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Torrelavit, Torrelles, Vilafranca i Vilobí.

La limitació principal és per a l’aigua de reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), industrials (5%) i usos recreatius que impliquin reg (30%) com ara el golf i altres (5%).

En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes, que només es pot fer de nit; es prohibeix omplir fonts ornamentals i hi ha limitacions a l’hora d’omplir piscines o netejar els carrers o els vehicles, entre d’altres.

La limitació que s’estableix és un consum màxim de 250 litres per habitant i dia. En tot cas, les restriccions no seran efectives fins a la publicació al DOGC de la resolució que hauria d’aprovar aquest dimarts el govern.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: