Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Protecció Civil activa l’alerta per risc de vent a l’Alt Penedès aquesta propera matinada

L’alerta s’activa aquesta propera matinada i s’allargarà fins dissabte davant la previsió de forts cops de vent entre altres zones a l’Alt Penedès i el Garraf.

La Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya d’un episodi amb fortes ratxes de vent a partir de la propera matinada i que es podrà allargar fins dissabte.

Segons la previsió, a partir de la mitjanit d’avui i fins dissabte al matí s’esperen forts vents de component oest, fins migdia de divendres, i nord a partir de la tarda de divendres. Al Pirineu i a l’extrem sud, les ratxes de vent podran superar els 90 km/h., sobretot a cotes altes. A partir de demà divendres a la tarda, les ventades seran generalitzades a tot Catalunya. Es demana extremar la precaució al Barcelonès, Baix Llobregat, Alt Penedès, Garraf i totes les comarques tarragonines, zones on es preveuen les afectacions més importants.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a nivell urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i altres objectes que hi pugui haver en façanes i balcons. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: