Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Commemoració del 25N a Vilafranca i a Sant Sadurní

La commemoració del 25N reivindica les vides de les dones assassinades pel masclisme i posa el focus sobre les violències sexuals.

El divendres era 25 de novembre, dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, i es feien actes arreu del territori per reivindicar les vides de les dones que han estat assassinades pel masclisme i el patriarcat. A Vilafranca, La Ruda organitzava la marxa de torxes amb diverses performances, tot recordant la necessitat de seguir picant pedra. El lema de la concentració era ‘Juntes, fem caure la por’.

D’altra banda, a Sant Sadurní d’Anoia, la plaça de l’Ajuntament va acollir diverses activitats commemoratives i reivindicatives. A la tarda es va dur a terme una marxa lila pel centre de la vila, encapçalada pel grup de batucada Tabalots i que finalitzava a la plaça de l’Ajuntament. També hi va prendre part l’escola de dansa Banjara, amb diverses actuacions de ball, i posteriorment la lectura del manifest, que aquest any posa el focus sobre les violències sexuals. La lectura anava a càrrec de l’actriu sadurninenca Aina Picarolo.

L’acte va finalitzar amb un minut de silenci.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: