Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

30 anys de la campanya ‘Cap infant sense joguina’ de Creu Roja, que manté la seva vigència

En aquestes tres dècades han estat milers els infants que s’han beneficiat de la campanya. En els darrers cinc anys una mitjana de 600 infants cada any que han rebut joguines per Nadal.

Aquesta setmana s’ha presentat l’edició d’aquest 2022 d’aquesta campanya que fa tres dècades que es du a terme a l’Alt Penedès de manera ininterrompuda. Com explicava la seva presidenta, Àngels Matas, són 30 anys d’ajudar a fer realitat els somnis i il·lusions de milers d’infants.

La campanya ha anat variant al llarg dels anys els seu funcionament, però sempre amb l’objectiu de facilitar que durant les festes de Nadal i Reis els infants de les famílies més desafavorides pugui també tenir joguines. Actualment s’ha potenciat la vessant de joguina no sexista i no bèl·lica, i ja només s’accepten joguines noves.

En els darrers anys la mitjana és d’uns 600 infants de la comarca, sempre derivats dels serveis socials dels respectius ajuntaments o que ja són usuaris d’algun dels programes de Creu Roja, que han rebut joguines en el marc de la campanya.

El regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, destacava que la campanya va més enllà del lliurament de les joguines, i busca la implicació de les famílies i el coneixement de la importància del joc en l’educació dels infants. A Vilafranca per exemple, al voltant de la campanya es fan tallers amb les famílies.

Zaballa explicava també que dels prop de 600 infants que reben alguna joguina, un 42% són de Vilafranca i el 58% restant de la resta de la comarca. El conseller comarcal responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Ferrer, apuntava també que cada cop s’arriba a més famílies i infants tot posant en valor el fet que la campanya va més enllà de l’entrega de joguines. En el seu cas destacava la tasca que es fa per tal d’aconseguir que tots els infants tinguin espais d’oci.

Des de Creu Roja es destacava la col·laboració de cada cop més empreses i entitats en aquesta campanya, i en moltes altres que s’adrecen als infants al llarg de l’any. Les persones que vulguin col·laborar poden fer aportacions econòmiques al compte que ha obert Creu Roja o bé a través d’un codi QR que es pot trobar als cartells que anuncien la campanya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: