Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les parts implicades en la vaga de residus seguiran negociant amb mediació del departament

Aquest migdia s’han reunit per primer cop els agents implicats en el conflicte, i han decidit que s’establirà un calendari de trobades a partir de dilluns

Aquest migdia s’han reunit a Sant Sadurní d’Anoia totes les parts implicades en la vaga de recollida de residus porta a porta per establir un calendari de trobades.

Els alcaldes dels cinc ajuntaments penedesencs afectats per la vaga junt amb representants de la Mancomunitat Penedès-Garraf, de l’empresa PreZero i dels treballadors i sindicats implicats, han mantingut una primera trobada avui al migdia amb l’objectiu d’acostar posicions i obrir canals de diàleg i negociació.
Després de la reunió realitzada, la Mancomunitat informa que s’ha acordat sol·licitar la mediació del Departament d’Empresa i Treball per tal de trobar vies que permetin arribar a una solució del conflicte laboral.
Des de la institució valoren positivament la trobada i apunten que es seguirà treballant per a que les negociacions es mantinguin actives al llarg de la propera setmana amb l’objectiu de que s’arribi a un acord l’abans possible.

Així doncs, aquestes negociacions suposarien pas en el desenvolupament del conflicte. Ton amat apunta que amb la negociació es podria desencallar la situació, i estan a l’expectació de com evoluciona dilluns.

Durant aquest matí l’Ajuntament de Sant Sadurní ha continuat retirant l’acumulació de residus en alguns punts d’emergència i zones amb una situació més complexa pel risc de salut pública al municipi, sense vulnerar en cap cas el dret a vaga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: