Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sis colles penedesenques al Concurs i els Verds obriran l’actuació de les colles grans

Castellers de Vilafranca, Moixigangers d’Igualada, Xicots, Nens del Vendrell, Bordegassos de Vilanova i Bous de la Bisbal són les sis colles de la vegueria Penedès que formaran part del Concurs

Castellers de Vilafranca, Moixigangers d’Igualada, Xicots, Nens del Vendrell, Bordegassos de Vilanova i Bous de la Bisbal són les sis colles de la vegueria Penedès que formaran part enguany del concurs de castells que se celebrarà els dies 25 de setembre i 1 i 2 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça.
Verds i Moixigangers actuaran diumenge; Xicots, Nens i Bordegassos dissabte i Bous de la Bisbal ho faran el 25 de setembre. En total hi participaran 41 colles i s’han produït cinc renúncies, una de les quals la Colla Jove de Sitges. Pel que fa a l’ordre d’actuació, el sorteig dut a terme aquest diumenge a la tarda a Tarragona ha determinat que els Castellers de Vilafranca actuaran primers entre les quatre colles grans, seguits de la Joves de Valls, la Colla Vella i la Jove de Tarragona.
Els Castellers de Vilafranca tenen com a gran objectiu tornar a guanyar el Concurs, després d’haver quedat segons el 2018. El president dels Verds, Carles Mata, explica que estan treballant en una àmplia gamma de castells per tornar a ser els primers

L’altra colla vilafranquina, els Xicots, arriba al Concurs més tranquil.la i amb menys pressió que altres anys ja que reconeixen que enguany no estan entre els favorits per guanyar la jornada de dissabte, tot i que voldrien portar a plaça el tres i quatre de vuit.

Les entrades del Concurs de Castells es van començar a vendre el 27 de juliol. Concretament, es van posar a la venda 4.889 entrades, 3.709 a la graderia i 1.180 al segon pis. En 35 minuts es van esgotar totes les entrades per diumenge i una hora abans de la posada a la venda hi havia connectades 3.257 persones i a les 10, hora en que va començar la venda, hi havia 7.063 persones connectades. L’aforament total de la TAP és de 5.925 persones. Es preveuen acreditar uns 400 periodistes, hi ha 65 entrades reservades per patrocinadors i es preveu acreditar 189 persones d’institucions i convidades.

Pel que fa a la procedència dels compradors de les entrades, Tarragona va liderar la compra amb 1.761 entrades. La va seguir Vilafranca, amb 722, i, en tercer lloc, Barcelona, amb 520, mentre que a Valls se’n van adquirir 154. Torredembarra, Reus, Vic, Igualada, Badalona i Cambrils van completar la llista de les deu localitats més compradores. També se’n van comprar des d’altres punts de l’Estat i de l’estranger en països com Alemanya, Nova Zelanda i el Canadà.

Les emocions no es viuran només a plaça els dies de Concurs sinó que ja estan ben presents en tota la campanya gràfica del Concurs de Castells, tota ideada a partir d’imatges del fotògraf tarragoní David Oliete, corresponents a anteriors edicions del Concurs. Justament a través d’aquestes emocions els aficionats castellers podran participar en un concurs a través de les xarxes socials durant les tres jornades de l’esdeveniment. Amb l’etiqueta #EmocióConcurs podran fer arribar aquelles imatges que mostrin els sentiments i emocions en totes tres jornades del Concurs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: