Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Més d’un miler de persones es donen cita a Olèrdola per rebutjar la línia de Molt Alta Tensió

Més d’un miler de persones es donen cita a Olèrdola per rebutjar la línia de Molt Alta Tensió

Més de vuitanta entitats, associacions i empreses van participar en la reivindicació popular.

Sota el lema de No MATabalis! La plataforma No a la Mat Alt Penedès va organitzar aquest diumenge una festa reivindicativa per denunciar l’amenaça de la línia que es projecta entre les Terres de l’Ebre i Begues. Segons la Plataforma el macroprojecte s’anomena d’energia renovable, però que en realitat respon a interessos purament especulatius i que provocaria una agressió irreversible en els 180 km del seu recorregut, per dins de Catalunya.
Es va fer un recorregut per l’espai natural on es projecten tres torres, i la periodista Rita Marzoa, el representant territorial de la Federació d’entitats Excursionistes al Penedès Joan Raventós i el representant del sector de la vinya d’Unió de Pagesos Josep Marrugat van llegir el manifest de l’entitat, que recull el posicionament en contra del projecte, i les seves possibles alternatives ecològiques i respectuoses.
També hi havia actuacions castelleres, falconeres i del bestiari festiu i presència de representants dels consells comarcals del Baix Llobregat, Baix Penedès, i l’Alt Penedès, i de diversos ajuntaments de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: