Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa de la Fil·loxera infantil ha commemorat el 30è aniversari

Es tracta d’una cercavila amb les versions infantils de tots els elements de la Festa.

Aquest dijous la Festa celebrava el seu 30è aniversari, després que al 1992 es va fer un pas molt important amb el naixement de la fil·loxera infantil.
Aquell any hi van participar els timbalers, els gegants de Sant Sadurní i dos grups de grallers. El format d’aquesta celebració també va evolucionar amb els anys, amb la presència de grups d’animació o amb les disfresses que es feien els mateixos nens i nenes participants uns dies abans en uns tallers, i finalment es va transformar radicalment amb la incorporació gradual de les versions infantils de tots els elements propis de la fil·loxera, amb una fil·loxera, un grup de fil·loxeretes, un de ceps, diverses colles de pagesos i també un element propi, les larves.
La cercavila s’iniciava a la plaça de l’Església i finalitzava a la plaça de l’Ajuntament, on els més petits de la Festa celebraven el seu Triomf Final. Durant el recorregut, els elements de foc fan servir pirotècnia adaptada a la canalla, i els grups de ball fan contínues parades per representar el seu ball.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: