Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum ha tancat portes a l’exposició permanent i manté la mostra ‘Alcem la copa!’

Aquest cap de setmana ha estat el darrer en el que es podia visitar l’expocisió permanent que ha tingut el Vinseum en els darrers anys.

La finalització de les obres d’ampliació del museu obliga ara a tancar l’exposició, per poder procedir a la nova museografia en els propers mesos.
El cap de setmana ha acollit els darrers visitants, alguns dels quals, com el cas de la Maria Antònia Solé, no eren conscients que el Vinseum tancava la mostra.
Durant aquests dies de festa major han estat prop de 900 pesones les que s’han interessat per acomiadar l’exposició.
Mentre es facin les tasques de museització la capella ofereix la mostra ‘Alcem la copa!’, una exposició temporal de llarga durada que prefigura i anuncia quina fesomia tindrà el futur museu. L’exposició temporal ha estat comissariada per Dani Freixes, que també s’encarrega de la museografia permanent del futur Vinseum. La mostra també té textos del guionista de la futura museïtzació, Toni Orensanz.
La mostra presenta alguns dels elements que formaran part de la proposta del futur museu. Obres cedides per altres museus, peces recuperades del fons de Vinseum i també art contemporani. En aquest cas una auca ‘A la vinya del senyor’ obra del reconegut Antoni Miralda i el jove Joan Carbó. Carbó explica que la idea de fer una auca els va sorgir desprès de setmanes de visitar els fons del museu.
La innauguració d’aquesta micro exposició va tenir lloc a les portes de la Festa Major i va comptar amb els administradors i el regidor de Cultura.
Aquets dies de portes obertes ha tingut també molts visitants.
L’exposició es mantindrà oberta els vuit mesos en què estarà tancat la resta del museu per tal de muntar la nova exposició permanent. Es podrà visitar fins el 30 d’abril, i els dies de Festa Major i fins aquest diumenge passat convivia amb l’exposició permanent actual, que ara ja s’ha començat a desmuntar. L’entrada a la nova exposició té un preu de 2 euros, però era gratuïta durant la festa major. L’entrada física també ha modificat la seva ubicació. La inauguració del nou Vinseum està prevista pel maig de 2023.

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: