Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

42 persones han fet ús de l’alberg humanitari que Creu Roja Alt Penedès munta per la verema

En l’organització hi col·laboren l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

La Creu Roja a l’Alt Penedès ha tornat a liderar aquest any un dispositiu d’ajuda humanitària per atendre les necessitats bàsiques i emocionals de les persones que treballen com a temporeres en la verema i es trobin en situació de dificultat social.

El dispositiu es va posar en funcionament el dilluns 22 d’agost i estarà en marxa fins aquest diumenge 11 de setembre. Des de l’inici i fins aquest dimecres han estat ateses 42 persones, una xifra similar a la de l’any passat, amb una mitjana d’entre 20 i 25 persones cada dia. Els usuaris, homes d’entre 20 i 65 anys, provenen de diferents nacionalitats, però majoritàriament són del Marroc, Senegal i Espanya.

El dispositiu pretén cobrir les necessitats bàsiques de temporers de la verema i garantir que puguin mantenir hàbits saludables pel que fa a l’alimentació, la higiene i les hores de son. L’alberg ha funcionat amb normalitat però el pavelló on s’ubica va patir els efectes de l’esclafit del 31 d’agost i es van produir alguns desperfectes, així com un tall del subministrament elèctric que l’Ajuntament va haver de resoldre amb un generador fins que es va solucionar l’avaria.

Àngels Matas és la presidenta de la Creu Roja a l’Alt Penedès. Matas també destaca que, des de Creu Roja, tenen capacitat de donar cabuda a més usuaris en aquest dispositiu especial, però el conveni marca que estigui adreçat exclusivament a persones en recerca de feina.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, el regidor de Drets Socials Ramon Zaballa recorda que la Comissió de la Verema va ser l’origen de l’alberg humanitari i explica que el dispositiu dona resposta a qui el necessita.

Zaballa comenta que molts dels usuaris de l’alberg de Vilafranca viatgen per diferents zones de l’estat per participar en diferents collites.

L’objectiu de l’alberg és que els temporers s’hi puguin allotjar durant tres dies mentre busquen feina, però no se’ls hi limita l’estada si ho necessiten.

Choumicha Azdad és la coordinadora del dispositiu i explica també que aquest any no cal que els usuaris es facin proves PCR per detectar la Covid.

Azdad valora positivament el funcionament de l’alberg durant aquests pràcticament 20 dies.

L’alberg humanitari està en funcionament de vuit del vespre a vuit del matí coordinat per tres tècniques de Creu Roja a l’Alt Penedès i amb un equip d’unes 30 persones voluntàries que fan tasques de suport logístic d’entrades i sortides, així com assistència en la distribució de kits higiènics i distribució d’àpats.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: