Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les matinades han recuperat la presència multitudinària de participants

La plaça de la Vila era plena d’una gernació amb ganes de recuperar també la normalitat en un acte tan singular com emotiu, com són les matinades de Sant Fèlix.

La majoria de colles de grallers que participen a les cercaviles i processons es reuneixen al bell mig de la plaça de la vila, a més d’algun ex-graller voluntari. Tots en un gran cercle arrenquen a tocar el toc de matinades quan són les set en punt del matí.
És un moment que per als membres de les colles de grallers és força especial, com ens comenta el Jordi Catassús.

Desprès, amb diverses agrupacions, les colles es distribueixen per fer el recorregut als diferents barris, i la gent els va seguint. En concret al recorregut del barri de la Girada enguany s’ha produït dos fets especials. Un ha estat l’arribada de les colles, que per motiu de les obres a la rambla de la Girada s’ha fet amb un gir diferent. Davant el local de l’associació de veïns els esperava l’esmorzar. El president de l’associació, Francisco Medina, es mostrava molt satisfet de la participació de la gent enguany.

Un altre fet especial ha estat que el recorregut de les matinades en aquest barri ha passat expressament per davant de la casa del Guillem Noya. Allà s’ha aturat i s’ha interpretat un emotiu toc de castells.

Entre els grallers hi havia amics i companys del Guillem Noya, i en especial els de l’antiga colla de Mar, la que va ser la seva colla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: