Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament activarà 15 Punts Liles, un dels quals serà diürn durant la diada de Sant Fèlix

S’activa el dispositiu contra les agressions sexistes i LGTBIfòbiques per Festa Major

Durant els dies del Festival Gloriós i la Festa Major de Vilafranca s’activarà un dispositiu contra les agressions sexistes i LGTBIfòbiques. L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat un protocol que s’ha dissenyat en base el programa d’actes elaborat pels administradors d’enguany, sota l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania, tenir presència en els espais d’oci així com de prevenir i saber actuar davant les agressions sexistes i LGTBIfòbiques.

Una de les novetats d’enguany és que s’ha format a tot el personal sobre com actuar davant les punxades en espais d’oci i s’ha elaborat una infografia específica per tal d’informar sobre com actuar en cas de patir o presenciar aquest tipus d’agressió. Explica més detalls la regidora d’igualtat, Montse Arroyo.

A més de la formació, també s’ha incidit en augmentar el nombre i horaris dels Punts Lila. S’instal·laran un total de 15 Punts lila entre el 26 d’agost i el 2 de setembre i s’ubicaran a la zona esportiva i la Plaça de la Vila, dos dels punts multitudinaris durant la més típica. Els horaris seran des de les onze de la nit fins les sis de la matinada.

Com a novetat, aquest any hi haurà un Punt Lila diürn, el dia 30, en motiu de la diada de Sant Fèlix, després que en diverses ocasions s’hagin produït situacions de violència sexista durant la diada castellera. El Punt Lila estarà ubicat a la Font dels Alls.

A més, s’hi afegeixen parelles itinerants i també hi haurà un suport als Punts Lila a les barres de Festa Major. Totes les barres han rebut formació per a actuar davant qualsevol agressió.

Eva Millas, tècnica d’igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca explica que totes les persones de suport als Punts Lila aniran identificades amb una samarreta i un braçalet de la campanya.

La Cap d’Igualtat, ha explicat que s’ha considerat necessari actualitzar el protocol d’agressions sexistes i LGTBIfòbiques amb un annex específic per intervenir en cas que es produeixi una agressió dins dels balls o colles castelleres. Balls i colles castelleres han participat en l’elaboració d’aquest annex i han estat formats al respecte.

La regidora d’igualtat també ha explicat que s’ha apostat per la comunicació amb un vídeo pedagògic que posa la mirada sobre l’agressor, així com falques radiofòniques. El vídeo en qüestió es podrà veure a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, i també Penedès Televisió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: