Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Balanç positiu de les colònies d’estiu per part dels esplais i caus vilafranquins

L’onada de calor i la pluja han estat protagonistes al llarg de les colònies estiuenques del GEP, MIV, CAU i Canadenca. Tot i la situació meteorològica, els monitors i monitores han trobat plans B.

Al llarg del mes d’estiu son molts els infants i joves que van de colònies amb els esplais i caus de Vilafranca del Penedès. La valoració en general és molt positiva i els monitors i monitores confirmen que ha estat l’any de la tornada a la normalitat pel que fa a la pandèmia de la COVID-19.

La Júlia Llenas és monitora de l’associació Moviment infantil de Vilafranca, i fa una lectura molt bona de com han anat els quatre grups que han estat de colònies i campaments. Segons Llenas, marxar a l’estiu dóna sentit a la tasca educativa.

Júlia Llenas confirma també que enguany han estat unes colònies amb total normalitat pel que fa a la Covid-19, sense les restriccions que s’han viscut els dos últims anys.

Un altre dels esplais que ha estat de colònies i campaments durant l’últim mes és el GEP. El grup esplai parroquial ha acollit a 284 infants i joves i a 41 monitors i monitores. La Maria Senabre, monitora del grup de Joves 1, va anar de campaments al Pedraforca, i explica que el principal enemic va ser el temporal. Les pluges i calamarsades van obligar a buscar plans B.

Tot i els possibles impediments, qui també valora positivament el fet que infants puguin marxar de colònies son els pares i mares. Joan Valls, és pare d’un infant que va tornar de colònies a Penyafort

Qui més ho gaudeixen però, son els infants i joves. El Toni Gil i el Lluc Arnau posen en valor la tasca dels monitors i monitores.

Un dels grups del CAU de Vilafranca, ha anat de campaments a Romania. Des de l’agrupament escolta i guia Pere II i Santa Maria de Foix, expliquen que per a preparar uns campaments, els joves s’involucren al 100% i això els ajuda a ser més responsables, autodidactes i autònoms.

Pel que fa a l’Agrupament Escolta i Guia La Canadenca han estat de campaments amb una seixantena infants i joves d’entre sis i quinze anys, tots junts al Pedraforca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: