Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pinnae reobre la Casa Berch i Galtés transformada en centre de dia per a la gent gran

La Casa Berch i Galtès com a centre de dia, donarà un servei de suport a les famílies en acolliment diürn, adreçat a persones majors de 65 anys amb dependència.

La Fundació Pinnae ha presentat públicament la rehabilitació de la Casa Berch i Galtés, un immoble “pre-modernista” en ple centre de Vilafranca, al carrer Bisbe Morgades número 15, que esdevindrà el nou Centre de Dia Jaume Nicolás amb l’objectiu de realitzar serveis de suport assistencial per a persones majors de 65 anys, de la mà dels professionals de la Fundació Inglada Via.

L’acte ha aplegat autoritats, col·laboradors, professionals i representants de la família Nicolás Magriñà, antiga propietària de la finca de la qual porta el nom el nou centre i s’ha iniciat destapant la placa identificativa de l’edifici, seguida de breus parlaments. Els assistents han pogut fer una visita per tota la finca amb explicació dels serveis previstos que es duran a terme en els diferents espais.

El president de Pinnae, Martí Solé, explica que ara es dona per tancada la rehabilitació de la casa i comença la consolidació del centre de dia.

La Casa Berch i Galtès com a centre de dia, donarà un servei de suport a les famílies en acolliment diürn, adreçat a persones majors de 65 anys amb dependència i que requereixen d’assistència per a la seva vida diària, complementant l’atenció pròpia de l’entorn familiar i poder així afavorir la recuperació i el manteniment de la seva autonomia personal i social.

Les dues plantes nobles de la casa oferiran els serveis per a l’esbarjo i manutenció dels usuaris, amb sala de fisioteràpia, podologia i perruqueria i destacant el magnífic jardí per a realitzar activitats a l’aire lliure amb absoluta seguretat pels usuaris.

La secretària d’Afers Socials i Famílies del Departament de Drets Socials de la Generalitat, Anna Figueras, destaca la col·laboració públic privada que fa possible projectes com el de la Casa Berch i Galtés.

Per la seva part i en la mateixa línia, l’alcalde Pere Regull posa el focus sobre la cohesió social que ha permès fer realitat aquest projecte.

La Casa Berch i Galtés està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local. La seva important restauració ha requerit més de 16 mesos de treballs i una inversió al voltant del milió d’euros per la compra i la recuperació integral, amb totes les gestions que implica rehabilitar un edifici protegit i adaptar-lo als requeriments i normatives per a donar un servei assistencial. S’ha mantingut la façana, l’estructura i tots els elements característics, com les rajoles hidràuliques, sostres de fusta i policromats, recreació dels papers pintats, i diferents elements i pintures al més minuciós detall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: