Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cop d’autoritat dels Verds amb el primer gamma extra de la represa

Els Castellers de Vilafranca van descarregar dissabte a Tarragona el primer pd8fm vist des de novembre del 2019, a banda d’estrenar també el 3 i 4d9f

El Pla de la Seu de Tarragona va ser testimoni dissabte d’una actuació d’alt nivell dels Castellers de Vilafranca, que van plantar el primer gamma extra de la represa castellera postpandèmia amb un imponent pde8fm davant la catedral. És el primer gamma extra que veu el món casteller des del novembre del 2019.
Els Verds van començar la diada estrenant un brillant 4de9f i, en segona ronda, va arribar el torn d’un també bon 3d9f. Estrena segura dels dos castells bàsics de 9 per descarregar, seguidament, el tercer quatre de vuit amb agulla de la temporada.

En ronda de pilars els vilafranquins van decidir fer un pas més i tirar el de 8 amb folre i manilles, al qual ja li havien posat el dos en l’assaig de divendres, poques hores abans de l’actuació de Tarragona. L’espadat va pujar sense presses però sense pauses, finet, amb una plaça en silenci que encara el feia més espectacular davant la catedral.

Fer l’aleta no va semblar ser un problema i van aconseguir salvar una rebregada en baixar, cosa que va permetre descarregar-lo i signar la millor actuació del que portem de temporada, resultat de la feina que s’ha fet a assaig tal com comenta el cap de colla Sisco Benet, que ha explicat que fa molt de temps que treballen per portar els millors castells possibles a plaça.

A Tarragona també hi van ser presents la Colla Joves Xiquets de Valls que van descartar el 3d9f, però van completar el 3 i 4d8 i també van descarregar el 5d8, que podrien pujar sobre un folre en les properes setmanes.

Els amfitrions, els Xiquets de Tarragona, que celebraven els seus cinquanta anys, van carregar in extremis la torre de 8 amb folre i van signar a més el 3 i 4de8. Van actuar també al Pla de la Seu els Nens del Vendrell, que s’estan preparant ja de cara a la seva festa major a finals de juliol, i van completar el 3 i 4de7 amb agulla i el 4de7.

Els Castellers de Vilafranca tenen aquest dissabte dia 9 de juliol la seva propera cita a Altafulla, en una jornada que significarà el primer cara a cara que tindran els vilafranquins amb la Colla Vella. Els Verds tindran dissabte algunes baixes importants per diversos casaments però intentaran anar a màxims.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: