Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’enoturisme es confirma com a una de les grans propostes turístiques al Penedès

De cara a aquests mesos d’estiu les propostes enoturístiques tornaran a ser un atractiu important per conèixer el Penedès; però se’ns dubte aquest atractiu es manté durant tot l’any.

Aquests dies ja s’està notant una forta demanda de places a les cases de turisme rural del Penedès, i la proposta enoturística es confirma com a molt atractiva per el turisme interior, i va recuperant poc a poc el turisme internacional.

Des de la Masia Can Pascol, a Pontons, expliquen ja tenen pràcticament ple tot l’estiu. En el seu cas amb un públic principal barceloní, que se’ls ha acostat sobre tot durant el temps de la pandèmia, i poc a poc van recuperant el client internacional. Sílvia Vinyarta

Aquesta sensació de creixent interès i demanda per l’enoturisme la detecten també des de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, que te la seu a Vilafranca. La seva directora, Ester Garcia, apunta que després de les restriccions dels dos darrers anys, el sector ha sortit reforçat i apostant per iniciatives innovadores que s’han consolidat aquest 2022. Els visitants han respost, i ara s’hi afegirà de nou el turisme internacional.

Des del seu punt de vista el Penedès té una bona oferta enogastronòmica, que genera un volum d’activitats molt alt i d’un gran interès i diversitat. Ester Garcia

Garcia destaca també que normalment l’enoturista aporta un valor afegit a la seva estada i representa un turisme de més qualitat.

L’expert en enoturisme Lluís Tolosa apunta també que es tracta d’un sector en creixement i que genera ocupació, sovint més de la que es pot cobrir.

Des del seu punt de vista és important també que per continuar creixent i sent atractius per els clients, els cellers apostin per la gastronomia com un atractiu afegit.

Una opció en la que coincideixen completament des de Caves Nadal. El seu propietari, Xavier Nadal, considera també que cal una feina conjunta de tot el sector i el territori per ser més atractius.

Aquests mesos d’estiu les cases de turisme rural, i les ofertes enogastronòmiques que ofereixen des dels cellers es tornaran a confirma ben segur com a una bona proposta per visitar i conèixer el Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: