Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Geganters de Vilafranca han celebrat la 39a a Diada de la Vigília de Corpus

Els carrers de Vilafranca s’han omplert d’un públic familiar per veure ballar als Gegants, Nans i Capgrossos de la vila.

Dimecres dia 15 de juny, s’ha celebrat la Diada de la Vigília de Corpus, organitzada pels geganters de Vilafranca. Com és tradicional, el Ferragut i l’Elisenda estaven acompanyats pels Nans i els Capgrossos vilafranquins.

Els Geganters de Vilafranca organitzen des de l’any 1981 la diada de la vigília de Corpus. Des d’aleshores només s’ha interromput la celebració a causa de la pandèmia de la Covid-19. L’ex geganter i organitzador de la vigília, Adrià Càmera emfatitzava en la importància de tornar a sortir pels carrers de Vilafranca.

Després del dia del geganter, La Vigília de Corpus és la darrera oportunitat per veure els Gegants de Vilafranca ballant al carrer abans de la festa major i són moltes les famílies que els acompanyen cada any, i també moltes les persones que hi ha darrera organitzant la jornada. Adrià Càmera posava en valor la feina de l’organització.

Es va sortir des de la Plaça de la Vila cap al carrer de Sant Joan, passant per la Palma, la Parellada, plaça Constitució, Escudellers, Jaume I, acabant per la plaça de Santa Maria per arribar novament a la plaça de la Vila. Un dels balladors dels Capgrossos de Vilafranca, Martí Codorniu, ens acostava les ganes de poder tornar a ballar abans de Festa Major.

En acabar la ballada de lluïment a la Plaça de la Vila es va fer la ja tradicional xocolatada i el lliurament d’un obsequi per als infants que en aquest cas era un got plegable.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: