Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els empresaris penedesencs valoren positivament l’equilibri industrial de la comarca

L’Alt Penedès té un 38% de teixit industrial, i la perspectiva per aquest 2022 està sent positiva. La preocupació és que hi ha poques empreses noves que s’instal·lin al Penedès.

Dijous al vespre a les caves Juvé i Camps de Sant Sadurní la Federació Empresarial del Gran Penedès va celebrar la nit de l’empresa 2022. Una festa i espai de trobada dels empresaris penedesencs on es volia reconèixer la bona feina que es fa des del territori en àrees com la innovació, el medi ambient o la internacionalització.

Era se’ns dubte també un bon moment per fer una anàlisi del moment actual del sector empresarial del Gran Penedès, que malgrat tot el que està passant a nivell internacional, afronta aquest 2022 amb molt bones perspectives.

La presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, apuntava que contràriament al que pensa molta gent, el Gran Penedès és un territori amb un bon potencial industrial. Per exemple l’Alt Penedès està per sobre del 38% en quan a teixit industrial.

Malgrat tot, Lloveras apunta que sovint quan es tanca una empresa el que es fa és substituir aquesta activitat per serveis o sector amb menys valor afegit. Remarca que cal apostar per mantenir el teixit empresarial del territori, i insisteix en defensar que l’equilibri industrial al Penedès és molt interessant.

En aquest sentit, el director general del grup Ondunova, Jordi Carrión també apuntava bones sensacions per aquest 2022, però es mostrava més preocupat per els propers anys. Explicava que hi ha empreses que han marxat del territori, i que no en venen de noves. Considera que es deu a que hi ha pocs incentius per instal·lar-se al Penedès.

De la seva banda, el membre de la Junta de la FEGP i gerent de Cafès Novell, Ramon Novell, insistia en les bones sensacions d’aquests darrers mesos per a molts sectors. Com a exemple posava l’augment de la mobilitat de gent de Barcelona i rodalies cap a les comarques del Penedès que no existia abans de la pandèmia, i que ha beneficiat molt a l’enoturisme.

A més, Novell destaca també que l’Alt Penedès està molt diversificada la generació d’ingressos econòmics.

Aquest acte de la Nit de l’Empresa va comptar amb la presència del Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que destacava la resiliència de les empreses catalanes que han permès que per exemple les dades econòmiques d’aquest darrers mesos siguin molt positives.

El conseller posava en valor l’enoturisme com a motor energètic del Penedès, però també remarcava que cal treballar per reindustrialitzar el Baix Penedès.

Torrent explicava que la Generalitat està treballant en la reindustrialització de Robert Bosch a Castellet, i també es busca una solució a la situació de Mahle a Vilanova i la Geltrú.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: