Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rècord de mostres en l’edició 2022 del Concurs Tastavins DO Penedès

Enguany una cinquantena de cellers han presentat un total de 159 mostres repartides en les 7 categories.

Com ja és habitual en les últimes edicions, l’edifici de l’Enològica de Vilafranca ha acollit el tast d’una nova edició, la 56ena, del Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès, amb la col·laboració tècnica de la DO Penedès i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca.
El tast respon a un mètode de treball molt concret.
Un tast que compta amb l’assessorament tècnic del Consell Regulador de la DO Penedès.
El tast és el final d’un procés de treball que ha durat mesos.
Durant tot el matí d’aquest dilluns el panell de tastadors, format per més d’una vintena de professionals del sector vitivinícola entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i gran consum, van tastar a cegues i van puntuar totes les mostres presentades per escollir els millors vins del Penedès.
Entre els blancs es dedica una atenció especial als xarel.los.
Enguany una cinquantena de cellers han presentat un total de 159 mostres repartides en les 7 categories. Xifra rècord de mostres que constata la validesa del concurs.
El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha volgut agrair la participació a tots els membres del panell de tastadors.
També assenyala els canvis realitzats en els darrers anys en l’organització del tast i en l’acte de lliurament dels premis que han ajudat a l’augment de la participació.
Els guanyadors del 56è Concurs Tastavins DO Penedès es donaran a conèixer aquest divendres a les vuit del vespre a l’Auditori de Vilafranca, en el marc dels actes paral·lels a les Fires de Maig que se celebren aquest cap de setmana. Com en la darrera edició, l’entrega de premis es podrà seguir en directe a través de Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: