Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les obres a l’estació de trens apunten a una millor connexió amb Tarragona i el Vallès

La millora de l’estació de Renfe ha d’anar acompanyada de l’ampliació d’andanes per fer arribar trens al Vallès i Tarragona.

Aquest divendres al matí el president de Renfe, Isaías Táboas, acompanyat de la directora de Rodaliles Mayte Castillo, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha visitat les obres que s’estan fet a l’estació de la capital de l’Alt Penedès. Les obres es van iniciar l’octubre de 2021, i han de servir per millorar el servei que ofereix l’estació de Vilafranca als seus usuaris, a primers de 2023.

Táboas ha explicat que els treballs estan seguint els ritmes previstos, i que per tant estaran acabats a temps. Ha remarcat també que es tracta d’una obra important, de més de 2’7 milions d’€, i que no és habitual que l’assumeixin des de Renfe.

Es tracta d’un conjunt de millores que està fent Rodalies Renfe, però que en el temps coincideixen també amb les que està fent ADIF en infraestructures i en les vies per millora del servei que s’ofereix als usuaris.

De la seva banda, l’alcalde Pere Regull es mostrava satisfet de poder encarrilar un tema important per Vilafranca com és l’accessibilitat a l’estació de Rodalies.

Una estació que estava en un estat de provisionalitat des de 2004 quan es va fer el soterrament de les vies, i que amb les accions que s’estan fent ara han de permetre millorar-ne la seva accessibilitat i connectivitat.

Regull explicava que una propera acció a l’estació, de cara a millorar la seva accessibilitat, és la instal·lació d’unes escales mecàniques per connectar amb les andanes. Així mateix, l’alcalde avançava que al juliol han de començar unes altres obres que han de ser molt importants. Es tracta d’allargar les vies mortes, que actualment no podem acollir trens de més d’una composició, per tal que puguin fer-ho i convertir l’estació de Vilafranca en punt de sortida de rodalies Tarragona i de trens cap el Vallès.

Els responsables de Renfe, Rodalies i les autoritats locals acompanyats dels tècnics que realitzen les obres, han fet després d’atendre la premsa, una visita a les diferents parts de l’estació que estan immerses en aquestes remodelacions per veure en primera persona el que representaran aquests treballs un cop estiguin acabats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: