Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La intel·ligència artificial i la robòtica centren la conferència de Fires, amb Xavier Ferràs

La importància d’adaptar-se i assumir els constants canvis tecnològics que vivim ha estat el missatge que s’ha volgut transmetre en aquesta conferència inaugural de Fires.

Amb el títol ‘La nova globalització: Un món de tecnologia i robots’, Xavier Ferràs, expert en innovació i Professor d’Operacions, Innovació i Data Sciences a ESADE, va ser l’encarregat d’oferir la conferència inaugural aquest divendres al matí a l’Auditori.

Ferràs va parlar de la revolució tecnològica sense precedents que estem vivint, on les capacitats i possibles aplicacions de les eines informàtiques i d’intel·ligència artificial es multipliquen cada any de manera espectacular.

Des del seu punt de vista és imprescindible participar d’aquesta evolució, ser-hi present i mirar de treure’n el màxim profit. Un camp on el comerç local també s’hi ha d’implicar i adaptar-se.

L’acte l’obria el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, que destacava el fet de poder tornar a fer la conferència de manera presencial després de dos anys que han estat molt complicats. Uns anys en que ha estat imprescindible reinventar-se i innovar. Per això, apuntava Montfort, la conferència que oferia Ferràs tenia tot el sentit.

En la seva xerrada, Xavier Ferràs va explicar com havia evolucionat tot el relacionat amb la tecnologia digital, internet, i la intel·ligència artificial des dels seus inicis a mitjans del segle passat. I com afirmacions que per exemple a finals del segle XX semblaven de ciència ficció, com ara la connectivitat telemàtica o tenir accés a tota la informació mundial des d’un dispositiu mòbil, són avui dia una normalitat per la majoria de la societat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: