Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La tendència positiva de reducció d’atur, iniciada al gener, s’ha truncat aquest mes de març

L’atur ha crescut en 107 persones el darrer mes a la comarca de l’Alt Penedès, arribant a la xifra de 5.185 persones registrades.

A Vilafranca hi ha 2.098 aturats, amb un increment de 47 persones respecte del mes de febrer. A Sant Sadurní hi ha 451 aturats, tres més que el mes anterior. I l’atur també ha crescut als Monjos i a Gelida. A Santa Margarida i els Monjos l’increment és d’onze persones, arribant als 413 aturats, i a Gelida l’augment és de 26 persones més al registre, amb 373 aturats. Amb una mirada interanual, és a dir comparant les dades amb el mes de març de l’any passat, cal destacar que hi ha una diferència notable. El 2021 hi havia 1540 persones més que no pas ara als registres de l’atur.
Malgrat les dades del mes de març, des dels sindicats i des del món empresarial es veu, de moment, de forma positiva l’evolució del Penedès.

El secretari de Socioeconomia i Polítiques Públiques de CCOO al Baix Llobregat, Anoia, Alt Penedès i Garraf, Miguel Ángel Merino, destaca els efectes positius de la reforma laboral per l’increment de contractes indefinits.
Per la seva banda el director de l’Agència de Desenvolupament NODE Garraf, Isidre Also, assenyala la millora que ha viscut la comarca en els últims 12 mesos.
Tot i els missatges positius, sí que hi ha preocupació per els efectes que podria provocar una inflació alta i sostinguda, amb l’encariment de l’energia.
Des del punt de vista positiu també es recull com a dada a assenyalar l’augment que s’ha viscut de les afiliacions a la seguretat social.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: