Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Dia de la Dona es va viure de manera reivindicativa a Vilafranca

A Vilafranca es va fer un taller de pancartes, es va presentar el documental ‘No és excusa’ i va tenir lloc la manifestació feminista organitzada per La Ruda i Endavant Alt Penedès.

Ahir 8 de març es feien diferents actes relacionats amb el Dia de la Dona, tots ells organitzats per La Ruda i per Endavant Alt Penedès. La jornada va començar amb un taller de pancartes a la seu dels Xicots que pretenien plasmar missatges feministes i de lluita. Entre ells es podien llegir lemes com ‘Molt per defensar, molt per avançar’ o ‘Contra la precarietat, les fronteres i la violència, les feministes som aquí’. Un cop finalitzat el taller es va projectar el documental ‘No és excusa’ autogestionat per Endavant i La Ruda sobre la precarització de les cures. Les creadores del treball són la Maite Gorráiz i la Laia Pérez. Un documental que està basat en dones penedesenques. Laia Pérez explicava què havien volgut contemplar en el film. Sobre el fet de commemorar la data del 8 de març, Maite Gorráiz apuntava que hauria de ser un dia de menys felicitacions i més reivindicació.

Un cop finalitzada la projecció del documental va començar la manifestació des de la mateixa plaça Milà i Fontanals. Una manifestació en la que no van faltar els pilars de Xicots i Verds i en la que es va llegir un manifest per part de La Ruda. En el manifest es feia referència, entre altres coses, a les dones que se segueixen assassinant a mans d’homes.

A d’altres municipis també es van fer actes reivindicatius, és el cas de Sant Sadurní. Al saló de plens de l’Ajuntament, es va fer la lectura institucional del manifest a càrrec de la viticultora Isabel Vidal. Va obrir l’acte la regidora d’Igualtat, Meritxell Borràs, acompanyada per la majoria de regidores del consistori. Altres actes previstos a la jornada, com la passejada feminista pels carrers i d’altres accions de col·lectius feministes es van ajornar a causa de la pluja.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: