Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Crida per aconseguir fons i atendre les necessitats de la població a Ucraïna i països veïns

Les aportacions econòmiques a entitats com Creu Roja són la manera més eficient de col·laborar, però també s’estan recollint aliments i medicaments.

Es pot col·laborar a través de www.creuroja.org, mitjançant l’enviament d’SMS amb la paraula ‘UCRANIA’ al 38088 per donar 3 €, o a través de BIZUM al 33512, a més dels canals tradicionals de transferència bancària i telèfon 900 104 971. La Creu Roja no té previst obrir centres de recollida d’aliments, ni medicaments, ni altres tipus d’articles. L’organització garanteix que les persones reben el suport que necessiten i que aquest suport sigui de la manera més eficaç i eficient possible.

Pel que fa a l’arribada de refugiats a Catalunya, Creu Roja ha habilitat dispositius especials a l’aeroport del Prat i a l’estació de Sants i està treballant per aportar una «acollida càlida» que ha de tenir continuïtat en tots els sentits.

D’altra banda, des el Grup Cooperatiu Entrem, en coordinació amb iniciatives locals del poble ucraïnès a Vilafranca, s’ha organitzat un punt de recollida d’aliments a la botiga Entrem Moda que el grup té al carrer Sant Pere de Vilafranca. Els productes es poden portar allà des de les 10h fins a les 14h i des de les 15.30h fins a les 19.30h. Van començar recollint roba d’abric però les necessitats van canviant i ara se centren en alimentació i medicaments.

De moment han pogut recollir 500 quilos d’aliments, medicaments i roba que s’han començat a traslladar cap a la zona del conflicte.

Precisament l’Associació de Comerciants i Professionals Centre Vila s’ha sumat a aquestes iniciatives impulsades des del Grup Cooperatiu Entrem i Creu Roja.

D’aquesta manera Centre Vila concentra l’energia i suport a les campanyes ja existents per aconseguir millors resultats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: