Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més bus a la demanda i transport públic entre els hospitals del CSAPG

L’Alt Penedès millorarà el seu transport públic amb servei a la demanda i la posada en marxa d’una línia que uneixi els hospitals del Consorci Sanitari.

Durant el darrer Consell d’Alcaldes es van posar sobre la taula els principals reptes que afronta la nostra comarca en matèria de mobilitat. Un dels més imminents és la posada en marxa d’un sistema de transport públic que uneixi els tres hospitals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf. El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, explica que aquesta és una reivindicació de fa anys i que tenen el compromís que el sistema pugui estar llest en mig any.

D’altra banda, les característiques de la nostra comarca, amb molts municipis i nuclis i masies dispersos, fa que sigui difícil crear una xarxa de transport públic eficient. La Direcció General de Transports, de la mà del Consell Comarcal, ha decidit començar a treballar per posar en marxa el transport a demanda a partir de les necessitats comunicades pels ajuntaments. El transport a demanda consisteix en recorreguts prefixats que se sol·liciten per telèfon o amb una aplicació amb una antelació mínima de 15 minuts. El tipus de vehicle s’ajusta al nombre de persones que cal transportar, que sol ser d’entre 9 i 14 places.

A Castellví de la Marca ja fa uns anys que funciona un sistema de bus a la demanda en algunes línies regulars que ofereix l’empresa local Bus Castellví. L’alcaldessa accidental, Núria Cañís, explica la importància de tenir una bona oferta de transport públic que s’adapti a les necessitats dels veïns i veïnes.

Des de Bus Castellví, el soci de l’empresa i conductor Josep Planas explica com funciona el seu servei de bus a la demanda.

A banda de les línies amb servei a la demanda, Clariana – Vilafranca i el Maset dels Cosins – Vilafranca, a Castellví de la Marca hi ha altres línies de bus regulars de dilluns a dissabte.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: