Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació de Barcelona lliura a Sant Sadurní d’Anoia el Pla local d’habitatge

La Diputació de Barcelona lliura a Sant Sadurní d’Anoia el Pla local d’habitatge

El Pla té com a finalitat detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i establir els mitjans per donar-hi resposta.

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla local d’habitatge (PLH) de Sant Sadurní d’Anoia, un treball que servirà d’instrument de planificació estratègica de polítiques d’habitatge a mig termini.

El Pla té com a finalitat detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i establir els mitjans per donar-hi resposta. El treball inclou un dels reptes més rellevants en matèria d’habitatge al municipi com és el foment de l’habitatge de lloguer i l’increment de l’habitatge assequible, així com detectar l’ús anòmal de l’habitatge així com els parc d’habitatges amb indicis de desocupació i que suposen uns dels desafiaments més importants a la hora d’emprendre polítiques d’habitatge municipals.

En el document s’ha aprofundit en el contingut d’algunes de les actuacions per aconseguir aquestes fites com, per exemple, actuacions planificades per l’ampliació del parc amb l’augment del patrimoni municipal a partir del foment de la constitució de dret a superfícies o accions més directes com l’adquisició d’habitatges mitjançant el dret de tanteig i retracte. També planteja la promoció d’habitatge assequible amb unes accions en les que ja s’està avançant o en altres de planificació, enfocades a seguir avançant en la gestió en sectors amb interès per part dels propietaris.

Finalment, per fer front a l’objectiu de mobilitzar el parc d’habitatges buits, es plantegen actuacions que es serveixen dels diferents instruments legals que disposa l’administració local, com ara programes per detectar l’ús anòmal de l’habitatge. Igualment, en el treball s’enumeren actuacions per preservar el parc existent fomentant el seu manteniment i la rehabilitació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: