Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El +Música suma 3 escoles i 1 institut a aquest projecte de promoció dels ensenyaments musicals

El projecte es va iniciar el curs 2016, i des de llavors ha aconseguit implicar 8 centres educatius de Vilafranca i fer arribar els ensenyaments musicals a 3800 alumnes.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, acompanyada del director de l’Escola Municipal de Música i de representants de les escoles que participen en el projecte, ha presentat aquesta tercera convocatòria que es tira endavant per el període 2021-2025.

Xell Montserrat ha recordat que aquesta proposta es va engegar el 2016 amb perspectiva de 4 anys dels quals els 2 primers els centres participants compten amb el suport municipal. S’hi van apuntar tres centres, i van participar-hi més de 1700 alumnes. La segona convocatòria va ser la 2018-2022, en que únicament s’hi va sumar una escola; i aquesta tercera 2021-2025 hi participaran 4 centres, 3 escoles i 1 institut per primer cop. Des de 2016 doncs són ja 8 centres escolars el que s’han sumat al projecte i més de 3800 alumnes els que n’han gaudit.

Per la regidora d’Educació un dels punts més importants del projecte és que permet acostar l’ensenyament musical a tots els alumnes dels centres escolars.

El projecte compta també amb el suport important de l’Escola Municipal de Música. El seu director ressalta que es fa un treball en grup que permet conèixer millor el món de la música als alumnes de primària.

Una dels centres que fa quatre anys que participa en aquest projecte és l’Escola Sant Josep. La seva professora de música, Meritxell Tarragó, qualifica l’experiència de molt enriquidora per els alumnes.

D’altra banda, l’Escola Estalella i Graells s’incorpora ara a aquesta proposta, i el seu professor de música apuntava que des del primer dia han vist que ha motivat i engrescat molt els alumnes. En el seu cas han triat trompetes i trombons, amb la voluntat d’aconseguir formar una banda a l’escola que pugui acompanyar activitats com la seva festa major o el carnaval.

En el projecte hi han participat fins ara les escoles Mas i Perera, Baltà Elias, Pau Boada i Sant Josep; i ara s’hi incorporen Sant Ramon , Dolors Piera i Estalella i Graells, a més de l’Institut Milà i Fontanals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: