Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds assistiran a les decennals, mentre que els Xicots han decidit no anar-hi

Els de Cal Figarot pendents de l’evolució de les mesures covid treballen per ser el 30 de gener a Valls; mentre que els de Cal Noi Noi en principi no hi assistiran amb el gruix de la colla.

Queden pocs dies per la celebració aquest 2022 de la festa de les decennals a Valls, que es va ajornar l’any passat per la Covid i que té en la trobada de colles castelleres del 30 de gener un dels actes principals.

En una edició normal, són moltes les colles castellers que participen en aquesta trobada convidades per les colles vallenques; però enguany força colles s’estan plantejant la seva assistència o directament han declinat participar-hi.

Els Castellers de Vilafranca, com explica el seu president Carles Mata, mantenen la seva voluntat d’assistir a Valls. Estan però, pendents de com evolucioni la situació sanitària.

Mata explica que volien haver fet 6 assaigs abans de les decennals, però que al final només en faran un de canalla aquesta setmana i un de general la propera.

Per part dels Xicots, el seu president Bernat Sallés explica que davant l’actual moment sanitari han decidit no participar-hi. Un 70% de la colla va rebutjar-ho en una votació. Estan oberts però, a assistir-hi en algun acte més institucional.

Sallés apunta que la colla té ganes de poder tornar a la normalitat, i reprendre els assaigs amb continuïtat.

Les colles encaren el 2022 amb molta incertesa encara, però totes esperen poder recuperar l’activitat. Els Verds faran el proper 12 de febrer la seva assemblea i han previst reprendre els assaigs habituals a partir de llavors.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: