Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 80% dels habitatges de Vilafranca són de propietat, i hi ha poca oferta de pis de lloguer

El Pla Local d’Habitatge està ja en les seves darreres fases i la previsió és que es pugui aprovar definitivament ben aviat. Ha de ser una eina clau per definir polítiques de futur en aquest àmbit.

Segons la diagnosi que fa el Pla, a Vilafranca els habitatges tenen una mitjana de 40 anys, i el 80% dels poc més de 19.000 habitatges existents són de propietat. La regidora d’Habitatge, Lourdes Sánchez, apunta però que tenen constància que en aquests moments la major demanda és de pisos de lloguer.

Davant d’aquest escenari, Sánchez explica que l’Ajuntament considera que a nivell d’administració la millor opció és promoure la col·laboració pública privada per incentivar pisos assequibles. En aquest sentit apunta l’acord amb l’Incasol per a fer 36 habitatges.

Sánchez reconeix que actualment hi ha poca oferta de sòl, i que cal poder desenvolupar els sectors aprovats. En relació a les demandes de pisos amb més sortida, Sánchez explica que és una qüestió que depèn més d’urbanisme, però que s’està treballant en una reforma de la normativa que permeti donar resposta a aquesta qüestió.

Segons la diagnosi a Vilafranca hi haurà uns 926 pisos desocupats, dels quals 145 són propietats de bancs i 781 de particulars. Hi hauria uns 3800 edificis dedicats a habitatges, i d’aquests 587 serien de quatre plantes o més i sense ascensor.

A Vilafranca el preu mitjà de venda total d’un habitatge seria de 1.884,5euros el metre quadrat. En el cas d’obra nova el preu mitjà és de 2.157 euros el metre quadrat, de segona mà 1.612; i la renda mitjana mensual de lloguer és de 651 euros al mes per un pis de menys de 80 mestres quadrats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: