Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ametller i l’Ajuntament de Gelida impulsen l’Agroparc tot i l’oposició dels ecologistes

Aquest projecte està sobre la taula des de l’any 2016, i ha anat patint diverses modificacions en aquest temps per tal de mirar d’ajustar-se als canvis normatius i d’afectacions en el territori.

Els encarregats de portar sobre el terreny el projecte son Batlle Roig Arquitectura, que com explica Joan Batlle han mirat de fer un projecte el màxim de respectuós amb el territori. En aquest sentit, el projecte actual ha crescut en superfície amb l’adquisició del polígon de Can Joncoses.

Batlle explica que en aquesta zona s’hi pot ubicar tot el que té a veure amb l’elaboració de productes com els iogurts, per exemple.

L’actual projecte compte amb el suport de l’Ajuntament de Gelida. L’alcaldessa Lluïsa Llop explica que consideren que és una proposta important per el desenvolupament econòmic de Gelida i el Penedès.

Des del punt de vista municipal era imprescindible resoldre el tema del terreny industrial, i això s’ha fet amb l’adquisició de Can Joncoses. Llop recorda que era una de les reclamacions que es feien des dels grups ecologistes.

Des del col·lectiu Stopagroparc però, continuen mostrant-se contraris al projecte ja que consideren que afecta un territori que en aquests moments ja te el seu equilibri. Atempta, diuen, contra el paisatge, la biodiversitat i la connexió d’espais naturals. Jordi Bofill, de Stop Agroparc.

Critiquen també el creixement que fa el nou projecte amb l’adquisició de Can Joncoses.

Apunten des d’aquest col·lectiu que el projecte actual contempla atreure la visita d’unes 90.000 persones l’any i que això suposa una important pressió afegida sobre el territori.

Divendres de la setmana passada el projecte es presentava al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i aquest mateix dijous a la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Teresa Jordà explicava així el posicionament del govern català.

Ara per ara el projecte continua endavant, amb el suport de les administracions, i es troba en fase d’al·legacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: