Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca viu el primer correfoc post pandèmia dins els actes de l’aniversari dels Falcons

El dissabte a la nit, Vilafranca va recuperar el foc als carrers amb un acte organitzat pel Ball de Diables i els Falcons.

Era el primer correfoc que es vivia a la vila des del Ball de foc del 2019. D’una banda servia per commemorar el trentè aniversari del primer correfoc celebrat a Vilafranca. Però també formava part dels actes del 62è aniversari dels Falcons, que s’estan duent a terme aquests dies i que conclouen aquest dimecres amb l’actuació falconera al Casal.
Oriol Udina és el cap de la tècnica dels Falcons de Vilafranca.

Les ganes de foc es van deixar notar en l’ambient que es respirava al voltant de la plaça Jaume I, on havia de començar al voltant de les nou del vespre el recorregut circular.
El cap de colla del Ball de Diables de Vilafranca, Martí Parellada, parlava d’aquestes ganes de recuperar un acte tan popular i emblemàtic com un correfoc.

Després que els Falcons aixequessin els seus pilars, es va fer l’encesa i el correfoc va començar a la mateixa plaça per després fer un recorregut circular pel centre.

Els actes del 62è aniversari dels Falcons conclouen aquest dimecres 8 de desembre amb la gran actuació de Falcons i exFalcons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: