Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Premi Nacional de bones pràctiques per l’escola Mas i Perera i la seva biblioteca

L’escola Mas i Perera guanya un dels Premis Nacionals de bones pràctiques del Ministeri d’Educació amb el projecte de la biblioteca.

L’escola Mas i Perera de Vilafranca ha guanyat el Premi Nacional de bones pràctiques que atorga el Ministeri d’Educació i Formació professional amb el projecte ‘L’essència de l’escola: una forma de ser, veure i entendre l’educació. La biblioteca de l’escola Mas i Perera’. El guardó suposa un reconeixement important pel centre a més d’una dotació econòmica de 10.000 euros.

Ja fa anys que a l’escola, juntament amb l’AMPA, es fomenta activament l’ús de la biblioteca escolar i d’altres espais del centre i de l’entorn com a recursos d’aprenentatge. Es porten a terme un seguit d’actuacions globals encaminades al foment de la lectura i l’escriptura i a la promoció de les alfabetitzacions múltiples que desenvolupen les habilitats comunicatives i el pensament crític de l’alumnat.

Un dels objectius és crear un ambient lector a l’escola que vagi més enllà de la Biblioteca.

Al pati, a les aules o als passadissos, els llibres tenen molt més protagonisme i es respira un ambient lector, imaginatiu i creatiu que contagia a tota la comunitat educativa.
L’Alba, alumna de 5è, explica que cada dimarts llegeixen a la biblio.

Per la seva part, la Júlia, de 2n de primària, explica que un dels llibres que va descobrir a l’escola és ‘L’Agus i els monstres’.

Amb el reconeixement a aquest projecte es valora «l’important paper que té la biblioteca en el procés d’aprenentatge i l’oportunitat que ofereix per a la igualtat de participació, accés a la informació i contribució a la vida cultural independentment del context sociocultural familiar».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: