Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La reurbanització dels carrers Carme, Banys i Sant Julià s’aprovarà abans d’acabar l’any

La intenció del govern municipal és aprovar aquests projectes de manera definitiva abans de final d’any perquè les obres puguin començar a la primavera de l’any vinent.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor d’Hisenda i Projectes Estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, han donat a conèixer els detalls de tres nous projectes d’urbanització inclosos en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el c/ Comerç. Es tracta de la nova urbanització total dels carrers Carme, Banys i Sant Julià entre el carrer Oriol i els carrers Joan XXIII i Oviedo, que inclou també la vorera dels números parells del carrer General Prim.

La intenció del govern municipal és aprovar aquests projectes de manera definitiva abans de final d’any perquè les obres puguin començar a la primavera de l’any vinent i estiguin llestes al darrer trimestre de l’any.

El model que seguirà en les intervencions serà la plataforma única amb un carril central de circulació de vehicles, se n’eliminarà l’estacionament i es dotaran d’espais amplis per als vianants amb arbrat o arbustos i mobiliari urbà. El denominador comú dels tres projectes és que el nou espai públic resultant al servei de la ciutadania és més sostenible, eficient energèticament, adaptat i igualitari.
Francisco Romero posava com a exemple el carrer Carme.

La intenció és que el gruix d’obres es pugui fer en els mesos d’estiu, on hi ha menys activitats en els centres escolars propers.

Per la seva part, Aureli Ruiz recordava que aquests projectes estaven inclosos en el pressupost 2021, en el qual es contemplaven 7 milions d’€ per a inversions, quan en un any normal acostumen a ser uns 2,5.

Els regidors han anunciat que, abans del començament de les obres, el veïnat dels carrers on s’executaran aquestes millores rebrà informació sobre el projecte que l’afecta i sobre el PIICC. En el mateix fulletó, que es farà arribar a les bústies i establiments comercials, es convida qualsevol veí o veïna a conèixer amb més detall el projecte sol·licitant cita al tel. del departament d’Urbanisme de l’Ajuntament 93 892 26 90 (dies laborables de dilluns a divendres de 9 a 14h) o al correu electrònic .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: