Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum acollirà l’exposició itinerant ‘Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya’

La mostra s’inaugura aquest divendres i es pot visitar fins a primers de gener. Es complementarà amb activitats com ara caminades, xerrades i tallers sobre la pedra seca.

La mostra s’inaugurarà aquest divendres a la tarda, amb la presència del president del Vinseum, la presidenta de l’Institut d’Estudis Penedesencs, el president de l’Associació per a la Pedra Seca, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d’aquesta arquitectura, harmònica amb l’entorn natural i sostenible
des de tots els punts de vista.

L’exposició també inclou una petita selecció de diferents tipologies de pedres per apreciar les diferències que presenten i com determinen la tècnica amb la que es pot realitzar la construcció. Romandrà oberta del 26 de novembre al 9 de gener de 2022.

Al voltant de l’exposició s’han programat diverses activitats, com per exemple la caminada per Olèrdola prevista per el 28 de novembre al matí amb el nom de ‘Camins de pedra seca’. És gratuïta, però cal fer reserva prèvia a reserves.vinseum.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: