Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja han començat les obres de nova urbanització del c/ Comerç

Aquest mes de novembre han començat els treballs de nova urbanització del carrer del Comerç, un projecte que s’inclou dins el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç. El pressupost d’adjudicació és de 1.750.000€ i els treballs tenen una durada prevista de 10 mesos.

L’àmbit d’actuació abasta tot el vial del c/ Comerç, des de l’avinguda de Barcelona fins a l’avinguda de Vilanova, i inclou una part de la llosa que cobreix les vies del tren. Les actuacions previstes suposen una continuació d’intervencions realitzades en fases anteriors de la urbanització de la llosa, com el passeig Rafael Soler, a la plaça Creu de Santa Digna i al carrer Papiol, i que donen un sentit unitari a tot el projecte d’urbanització de la cobertura de la via del ferrocarril.

El projecte preveu reurbanitzar de forma integral un total de 8.122 m2. També s’ampliarà i enjardinarà la vialitat destinada a vianants i bicicletes, pacificant el trànsit rodat i creant dos petits espais públics enjardinats en els dos extrems del carrer Comerç. El pressupost d’adjudicació és de 1.750.000€ i els treballs tenen una durada prevista de 10 mesos.

La cap dels serveis urbanístics de l’Ajuntament de Vilafranca, Marta Martínez, exposa que el projecte preveu incentivar la mobilitat sostenible, en detriment del vehicle privat.

El projecte també contempla la renovació de la xarxa de clavagueram i de l’enllumenat, amb la incorporació de llums tipus led.

La renovació del carrer del Comerç coincideix amb la renovació de l’estació de trens per part de Renfe. A més, les obres les fa la mateixa empresa: Copcisa. Això, segons apunta Martínez, permetrà una major integració.

Des de l’Associació de Veïns, el seu president Jordi Junyent es mostra satisfet i esperançat amb l’inici de les obres. També esperen més enllà de la nova urbanització del carrer, es facin actuacions al propi barri.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, considera que aquesta renovació del carrer del Comerç és una bona oportunitat per revitalitzar el conjunt del barri del Molí d’en Rovira.

Romero afegeix que a la llarga el Molí d’en Rovira ha de ser capaç de mantenir les activitats existents amb l’arribada de noves empreses dedicades a la innovació, combinat amb una oferta residencial singular. Li recorda, inevitablement, al barri barceloní del Poblenou.

Pel que fa a les obres de renovació del carrer Comerç, de moment ja s’ha implantat la logística prèvia que afecta l’aparcament sobre llosa tocant a l’avinguda de Vilanova i la plaça Creu de Santa Digna, on s’hi han instal·lat tots els materials i maquinària.

La primera fase des de l’avinguda de Vilanova fins al carrer Cortina afecta el trànsit rodat, però es garanteix l’accés del veïnat. A partir del 15 de novembre s’iniciarà la fase 2, des de el carrer Cortina fins al carrer Magarola. Amb motiu de les obres, el mateix carrer Comerç i els carrers Mare Ràfols, Dr. Pasteur, Cortina i Magarola a l’alçada del c/ Comerç quedaran tallats. Els vehicles que tenen un pàrquing privat de l’edifici a la plaça de Vilanova han d’accedir-hi i sortir obligatòriament per l’avinguda de Vilanova.

El desenvolupament de les fases posteriors dependrà del ritme d’obra i s’informarà puntualment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: