Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC Penedès reitera el seu ‘no rotund’ a la MAT

ERC Penedès ha tornat a mostrar el seu rebuig al projecte d’una línia de molt alta tensió que promou el grup aragonès Forestalia, que vol unir els parcs eòlics i solars d’Aragó amb la subestació elèctrica de Begues, al Baix Llobregat. Es preveu que afecti a les Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona i també a l’Alt i Baix Penedès.

Els representants republicans dels 6 municipis penedesencs afectats han engegat una campanya per reiterar el seu ‘no rotund’ a la MAT. No estan d’acord en com s’han fet les coses, d’esquena al territori.
Els republicans estan a favor de la transició energètica, en aquest context d’emergència climàtica. Ara bé, no compateixen aquest model de generació d’energia que, diuen, ‘controlat per oligopolis privats’ i que ‘trinxa el territori’. L’alcalde de Sant Quintí de Mediona i president d’ERC a l’Alt Penedès, Pol Pagès, creu que el model òptim és el de la generació d’energia neta de km 0.

El projecte de la nova MAT compta amb l’oposició unànima dels territoris afectats. Per això, l’alcaldessa de Gelida i diputada republicana Lluïsa Llop creu que no es pot tirar endavant.

Des d’ERC defensen la postura de diversos municipis penedesencs que s’han adherit a l’Associació Municipalista per l’Energia Pública, que té com a objectiu ajudar a crear comunitats energètiques, amb la finalitat que els ens locals ofereixin l’energia com un més de la seva cartera de serveis municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: