Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha inaugurat la reforma del celler del castell de Penyafort, a Santa Margarida i els Monjos

Aquest dissabte ha tingut lloc la inauguració de les obres de reforma del celler castell de Penyafort, un espai de 256 m² que forma part d’aquest conjunt arquitectònic.

L’acte ha comptat amb l’assistència del diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, juntament amb l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret. Pere Pons assenyala que la Diputació ha apostat des de fa anys per donar suport a la recuperació d’aquest espai.
Per la seva banda l’alcaldessa Imma Ferret remarca que la recuperació del castell té una alta complexitat.
La inauguració del celler comptava amb una xerrada-conversa sobre el llegat de Josep Puig i Llagostera, l’empresari i Diputat que va construir el celler tal i com el coneixem actualment, i una aproximació a l’entorn de la vinya i el vi des del segle XIX fins a l’actualitat.
El sommelier Ferran Centelles director de la enciclopèdia d’ElBullifoundation, remarca que celler té lligams en un moment clau de la història del vi a Catalunya.
Les obres de remodelació d’aquest espai han suposat una inversió de 100.000 euros que han estat aportats per la Diputació de Barcelona a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, conjuntament amb l’Ajuntament. La intervenció de restauració d’aquest espai va iniciar-se a finals del 2017 i ha contemplat la consolidació dels fonaments i la eliminació de conduccions obsoletes juntament amb la recuperació de la imatge original de les arcades d’obra vista. Actualment, l’antic castell és propietat de l’Ajuntament que el va comprar l’any 2002 i atès el mal estat general, s’hi han destinat importants recursos per tal de preservar-lo. La darrera fase de remodelació del celler ha permès dotar-lo de les instal·lacions necessàries per adequar l’espai al segle XXI i a tota mena d’usos, des d’activitats de petit format a esdeveniments de major aforament. La sala ha estat climatitzada i està preparada per acollir tota mena d’activitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: