Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es consolida el turisme al Penedès, que frega el 85% de l’ocupació per Setmana Santa

L’any 2022 es va recuperar el turisme, que enguany s’ha consolidat i es prepara per un estiu intens

Aquesta Setmana Santa ha estat la de la consolidació del turisme després de la pandèmia. Els hotels i cases rurals de la comarca han hagut de penjar el cartell de «complet» de dijous a dilluns Sant, que han estat els dies més forts.

Des de Cava Hotel Mas Tinell, la seva directora, Noemí Benito, destaca que pel fet de poder marxar fora després de les restriccions de la Covid, enguany han notat un lleuger decens respecte l’any anterior, però que aquest fet és anecdòtic.

Mentre que l’any passat gairebé tot el turisme era local, enguany han tingut més estrangers i estades més llargues.

El turisme rural també s’ha consolidat al Penedès després de la pandèmia, amb un hivern tranquil, que s’anima a partir de Setmana Santa. Des de l’Associació de Masies del Penedès apunten que la majoria de cases rurals a la comarca han tingut ple des del cap de setmana anterior a Pasqua
Rosa Maria Garcia és propietària de la Masia Sapera.

En els darrers anys ha augmentat el turisme en autocaravanes o furgonetes camper, que gràcies a la llibertat i la comoditat que proporciona a l’hora viatjar sedueixen cada dia a més persones que busquen una alternativa al turisme de masses. Un dels pàrquings més plens aquests dies ha estat el de Els Monjos, que diumenge de mercat setmanal estava ple de gom a gom.

La majoria d’autocaravanes que es podien veure al pàrquing dels Monjos tenien matrícules estrangeres, ja que és un lloc de pas que a més té molta vida els diumenges.

Ens han dit que hi ha mercat, però tampoc ho coneixem gaire, hem arribat de casualitat.
Estem molt bé aquí, tot i això estem de passada, ara tornem a França.

I pel que fa al turisme familiar, una de les opcions aquests dies de vacances escolars ha estat la de la Recerca dels Vitis, una proposta per recórrer els indrets emblemàtics de 12 municipis de l’Alt Penedès, com és el cas del Castell de Penyafort.

El Biel i la Martina Pérez viuen a Badalona però han aprofitat la Setmana Santa per descobrir el territori penedesenc.

L’activitat té l’objectiu de donar a conèixer els diferents recursos i indrets del territori, diversificar l’oferta turístic, es pretén garantir una experiència a mida per al turisme familiar i a més afavorir la desestacionalització amb una proposta disponible 365 dies a l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: