Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Comencen les obres de nova urbanització del c/ Comerç

Comencen les obres de nova urbanització del c/ Comerç

El proper 2 de novembre començaran els treballs de nova urbanització del carrer del Comerç, un projecte que s’inclou dins el Pla d’Intervenció Integral del Centre i del c/ Comerç.

L’àmbit d’actuació abasta tot el vial del c/ Comerç, des de l’avinguda de Barcelona fins a l’avinguda de Vilanova, i inclou una part de la llosa del cobriment del ferrocarril. Les actuacions previstes suposen una continuació d’intervencions realitzades en fases anteriors de la urbanització de la llosa, com el passeig Rafael Soler, a la plaça Creu de Santa Digna i al carrer Papiol, i que donen un sentit unitari a tot el projecte d’urbanització de la cobertura de la via del ferrocarril. El projecte preveu reurbanitzar de forma integral un total de 8.122 m2. També s’ampliarà i enjardinarà la vialitat destinada a vianants i bicicletes, pacificant el trànsit rodat i creant dos petits espais públics enjardinats en els dos extrems del carrer Comerç. El pressupost d’adjudicació és de 1.750.000€. Els treballs tenen una durada prevista de 10 mesos. Durant aquesta setmana hi haurà una implantació logística prèvia que afectarà l’aparcament sobre llosa tocant a l’avinguda de Vilanova i la plaça Creu de Santa Digna, on s’hi instal.laran tots els materials i maquinària. La primera fase des de l’avinguda de Vilanova fins al carrer Cortina afectar el trànsit rodat, però garantint l’accés del veïnat. A partir del 15 de novembre s’iniciarà la fase 2, des de el carrer Cortina fins al carrer Magarola. Amb motiu de les obres, el mateix carrer Comerç i els carrers Mare Ràfols, Dr. Pasteur, Cortina i Magarola a l’alçada del c/ Comerç quedaran tallats.
Els vehicles que tinguin accés al pàrquing privat de l’edifici existent a la plaça de Vilanova hauran d’accedir-hi i sortir obligatòriament per l’avinguda de Vilanova. El desenvolupament de les fases posteriors dependrà del ritme d’obra i s’informarà puntualment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: