Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Anxovetes i el grup Xató omplen d’havaneres el pati de l’escola de Sant Ramon

Un clàssic de l’últim dia de Festa Major són les havaneres.

Aquest any, els valsets mariners i les cançons de taverna van estar interpretats el grup gironí les Anxovetes i també pels vilafranquins grup Xató. Cants, primer, amb veus femenines maridades amb guitarra i contrabaix. I, després, veus masculines amb accent local i acompanyades de guitarra i acordió.

Les Anxovetes van néixer l’any 2013 a Girona. Van debutar el 15 de maig del 2014 a l’Espai Gironès de Salt. Fins al 2021 han publicat quatre àlbum: ‘En fresc’, ‘En sal’, ‘Dones’ i ‘En llauna’. En un món essencialment masculí, s’han sabut fer un lloc gràcies a la seva mirada renovadora i a les seves veus que empasten a la perfecció. Des del seu debut, han fet diverses cantades dins i fora les fronteres catalanes, juntament amb Port-Bo, Neus Mar o Arjau, entre d’altres.

El grup d’havaneres Xató va néixer a Vilafranca la primavera de l’any 2000 i actualment està format per Joan Parellada, Jordi González, Ramon Sol i Josep Vila. Al llarg de la seva trajectòria aquest grup ha anat desenvolupant un estil propi amb unes veus i sonoritat característiques, diferenciades d’altres grups però sense deixar de beure de les principals fonts del món de l’havanera.

El pati de l’escola Sant Ramon es va omplir de gom a gom per seguir la cantada, que va acabar amb els dos grups interpretant alhora La Bella Lola i El meu avi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: