Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El punt de vacunació de Cal Figarot tanca després d’haver-s’hi administrat unes 110.000 dosis

Aquest dijous 30 de setembre és l’últim dia en què està en funcionament.

El punt intermedi de vacunació de referència a la nostra comarca ha estat, des del passat 15 d’abril, el local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot. Aquest dijous 30 de setembre és l’últim dia en què està en funcionament.

A partir d’ara, les segones dosis pendents es posaran a l’espai annex al CAP Vilafranca Nord, concretament, a l’Aula d’Educació Sanitària 1.

El tancament d’aquests punts de vacunació massius forma part d’una nova fase en l’estratègia de vacunació del Departament de Salut, que se centrarà en la cerca proactiva de les persones que encara no s’han vacunat per diferents motius, així com en el desplegament d’accions locals de proximitat adreçades a col·lectius específics.

Eva Casan és la directora de l’Equip de Pediatria de l’Alt Penedès.

Al punt de vacunació de Cal Figarot, els professionals que hi han treballat destaquen l’esforç de tot l’equip que ha tirat endavant el dispositiu.

En aquest punt de vacunació s’han administrat unes 107.700 dosis en total: 15.000 d’AstraZeneca, 4.200 de Janssen, 4.500 de Moderna i 84.000 de Pfizer.
El referent del punt de vacunació, Jon Andoni López, explica que la resposta de la gent ha estat bona, sobretot en les franges d’edat més avançades.

Per la seva part, l’adjunta a direcció del CAP Alt Penedès, Montse Carrascós, comenta que l’organització del dispositiu ha estat un repte però també una experiència positiva.

La tasca administrativa també ha tingut un pes molt rellevant en aquesta fase del procés de vacunació. Manel Ruiz és un dels administratius i valora la bona resposta de la ciutadania.

Una de les primeres persones que s’ha vacunat a Cal Figarot aquest darrer dia ha estat el Jan Casas, de 22 anys.

A la regió Metropolitana Sud, on s’hi ha administrat més d’1.160.000 dosis, el 82% de la població major de 12 anys està immunitzada amb la pauta completa.

STAND UP GO: Són 5 els punts de vacunació massius de la regió metropolitana sud, de la qual forma part la nostra comarca, els que tanquen les seves portes durant aquests dies: a banda de Cal Figarot, Fira de Cornellà, La Farga de L’Hospitalet, el Centre de Cultura de Martorell i el Museu del Ferrocarril de Vilanova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: