Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Crida a la població de 12 a 40 anys per vacunar-se contra la Covid-19

Salut fa una crida a la població d’entre 12 i 40 anys després que el ritme de vacunació contra la Covid s’hagi alentit

Un 68’8% dels habitants de l’Alt Penedès ja ha rebut la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19. És una xifra similar a la del conjunt de Catalunya, amb un 69,3%.

Tot i així, el ritme de vacunació s’ha alentit de forma considerable. Aquest dimecres al matí, al punt intermedi de vacunació de Cal Figarot, la directora de l’equip de pediatria de l’Alt Penedès Eva Casan ho explicava.

Salut fa una crida sobretot a la població d’entre 12 i 40 anys. Entre els més joves, d’entre 12 i 15 anys, només un 37% té la pauta completa. I a les portes de l’inici del curs escolar és important tenir el màxim de gent vacunada.

A l’Alt Penedès s’ha fet un esforç important per arribar a tot arreu, establint la possibilitat de vacunar-se als consultoris dels pobles sense haver de reservar cita prèvia.
Ho explica el referent del punt de vacunació Jon Andoni López.

Ara, l’estratègia de vacunació s’amplia i arriba també a les empreses. Des de Salut es posaran en contacte amb les empreses per oferir la possibilitat d’enviar-hi un equip que vacuni els treballadors i treballadores in situ. I també s’ha habilitat un correu electrònic per a aquelles empreses interessades .
Marta Galtés és la coordinadora de salut comunitària.

La vacunació a les empreses comença demà a l’Alt Penedès.
Aquest dimecres al matí, a Cal Figarot, hem pogut parlar amb dos joves que s’acabaven de vacunar. L’Álvaro té 23 anys.

L’Àlex té 19 anys i ha rebut la primera dosi de Pfizer.

Des de Salut recorden que qualsevol persona es pot adreçar a Cal Figarot sense cita prèvia per vacunar-se encara que s’hagi posat la primera dosi a algun altre punt de vacunació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: