Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Cugat enllesteix l’accés al Polígon La Masia i demana algunes millores a la N-340

Demanen des de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues que quan es faci real la disminució de trànsit a la carretera fruit de la supressió dels peatges es millorin els trams urbans.

En el marc de la segona edició del Pla de Modernització de Polígons, que impulsa la Diputació de Barcelona, els municipis de Sant Cugat Sesgarrigues, Les Cabanyes i Sant Quintí de Mediona han finalitzat les obres d’adequació dels seus respectius polígons d’activitat econòmica, incorporant millores en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores. Aquestes millores tindran un impacte directe en 107 empreses d’aquests polígons, que ocupen un total de 1.254 persones treballadores a la comarca.

En el cas de Sant Cugat, amb la participació d’Avinyonet, ha finalitzat les obres de millora dels polígons La Masia a Sant Cugat i Can Merlines i La Carrerada a Avinyonet. L’actuació realitzada ha estat la construcció d’una rotonda i la seva connexió als vials dels 3 polígons des de la ctra. N-340. Les obres han requerit també la canalització d’aigües, senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació d’enllumenat. En aquest cas, l’actuació executada han suposat millores notables en la mobilitat amb l’objectiu de reduir els accidents de trànsit d’aquests polígons industrials. El cost total ha estat de 756.000 €, dels quals el 95% han estat aportats per la Diputació i la resta per les empreses dels polígons.

L’alcalde de Sant Cugat, Jordi Ferrer, comentava que era una obra llargament esperada per les empreses del polígon.

En un futur proper, Ferrer comenta que esperen notar també un descens en els trànsit de vehicles a la carretera nacional fruit de la gratuïtat del peatge de l’autopista. Considera que és una mesura que ha d’ajuda a pacificar la circulació en els municipis.

De moment l’enllaç d’entrada a Sant Cugat de la nacional no es preveu modificar-lo, per Ferrer explica que han estat parlant amb Foment per tal de veure si davant d’aquesta situació que es preveu de disminució de pas de vehicles es pogués fer més urbà el pas de la carretera per el municipi.

Ara per ara però caldrà esperar primer a veure si realment quan se suprimeixin els peatges a l’autopista es nota aquesta disminució de la circulació de vehicles per la N-340 a Sant Cugat i en general a tota la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: